Gastgezin Hond

Als je ervoor kiest om je aan te melden als gastgezin bij Dierenbuddy®, word je opgenomen in onze database met de gegevens die je hebt ingevuld. Zodra er een hulpvraag binnenkomt die past bij jouw inschrijving, nemen wij contact met je op. Dit kan zijn via telefoon, whatsapp of e-mail.

Bij het contactmoment informeren we je over het soort dier dat opvang nodig heeft, de duur van de opvangperiode en alle relevante details die van belang zijn. In sommige gevallen kan het voorkomen dat meerdere mensen worden gecontacteerd en positief reageren op dezelfde hulpvraag. In die situatie nemen onze coördinatoren de beslissing bij welk gastgezin het dier tijdelijk ondergebracht zal worden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Is er een match en komt er een huisdier tijdelijk bij jou in huis, dan gaan we het volgende in werking zetten:

  • We vragen een kopie van je legitimatiebewijs.
  • We vragen een VOG voor je aan.
  • We stellen een contract op, deze kan digitaal worden ondertekend.
  • We gaan een datum bepalen wanneer het huisdier wordt gebracht.

De huisdieren die tijdelijk naar een gastgezin gaan, worden opgehaald bij hun eigenaar door een van onze chauffeurs met de dierenambulance. De chauffeur zorgt ervoor dat het dier veilig bij het gastgezin arriveert. Gedurende de opvangperiode is er geen direct contact tussen de eigenaar en het gastgezin, om de privacy van beide partijen te kunnen waarborgen. Mocht je tijdens de opvang vragen hebben omtrent het dier dan kun je ons altijd contacten via telefoon, whatsapp of e-mail.

Als gastgezin vragen we je regelmatig foto’s van het huisdier te sturen naar onze coördinator. Deze foto’s worden vervolgens door ons naar de eigenaar gestuurd zodat hij/zij op de hoogte kan blijven van het welzijn van het dier tijdens de opvangperiode. We willen echter benadrukken dat het essentieel is om ervoor te zorgen dat er geen mensen op deze foto’s staan. Dit vragen wij om de privacy van alle betrokkenen te waarborgen.

Voordat u zich aanmeldt dient u op de hoogte te zijn van onze privacyverklaring. U kunt de verklaring hierlezen

Nieuw: de Virtuele Dierenarts Probeer nu!